HVEM- HVA -HVOR?

HVA OG HVOR?

Oslo Garnfest er ikke en strikkefestival i tradisjonell forstand. Vi som har garnbutikker på Grünerløkka inviterer inn små designere og indie-fargere til på ha pop-up både i våre butikker og i nabobutikkene. Det blir morsomme kurs og happenings, mulighet til å vinne fantastiske premier og du møter masse kjente og ukjente strikkere. Du slipper å gå i kø da vi sprer oss ut på hele Løkka, og du kan slå deg ned på en av de mange, mange kafeene og strikke litt mellom slagene – en perfekt dag! Å rusle rundt i butikker og pop-up butikker og være med på å vinne premier er selvsagt gratis.

Bli med på Vors på fredag!!
vors
Fredag 14. september klokken 18:30 varmer vi opp til garnfesten med boklansering på Spetakkel bar og kokebokhandel. Vi er en nasjon kledd i strikkede klær, men til tross for at halvparten av norske kvinner strikker, er det få som kjenner historien til våre strikketradisjoner og strikkingens plass i dagens kultur. To av landets mest kunnskapsrike forfattere innen klær og mote, Ingun Grimstad Klepp og Tone Skårdal Tobiasson, har skrevet boka Norsk strikkehistorie (Vormedal Forlag) som beskriver den spede begynnelsen på 1600-tallet fram til i dag. Det handler både om strikkingens betydning for våre klesvaner, produktene og vår selvfølelse, og ikke minst om de som har laget de ikoniske «norske» mønstrene. Cathrine Kielland intervjuer forfatterne. I løpet av kvelden vil vi også få besøk av Tre sneller og et hespetre, med Marthe B. fra strikkepodcasten Martheo&Marthe i spissen. De synger ull- og strikkerelaterte viser, og vi garanterer god stemning. I tillegg til salg og signering av boka vil det også bli mulig å kjøpe garnpakker. Billetter til arrangementet finner du på www.varbitt.no/shop. Den koster 120,- og inkluderer et glass med noe godt. Etter boklanseringa er det rigget for mer strikk og drikk. Velkommen!

HVEM
Utstillere – der du kan kjøpe garn, strikkeoppskrifter og bøker

vaerbitt3

Værbitt Garn
Seilduksgata 26, 0552 Oslo

Ull uten tull! Garnet er kortreist, lokalt produsert ved norske spinnerier, og det er spunnet av ull fra sauene som beiter i utmark og på jorder, ved havet og til fjells i vårt karrige land.


pickles2

Pickles
Markveien 56 g, 0550 Oslo

En eksklusiv garnbutikk med håndplukket garn fra hele verden og en stor kolleksjon strikkeoppskrifter for barn, dame, herre og hus. Spennende naturkvaliteter og brede, vakre paletter.


elna

Oslo Sy- og Servicesenter
Thv. Mayersgate 48, 0552 Oslo

Symaskin og garnbutikk i «hjertet» av Grünerløkka.


grunerlokka

Grünerløkka garn
Thorvald Meyers gate 27, 0555 Oslo

Velkommen til Grünerløkka Garn! Hos oss finner du kvalitetsgarn med fokus på fairtrade og bærekraftig produksjon i alle ledd. Du finner også Lofoten Wool – ullgarn fra frie sauer i Lofoten og Nord-Norge.


spinnvilt

Spinnvilt
 Ivan Bjørndals gate 30, 0472 Oslo

Spinnvilt er en ekte familiebedrift, drevet av kjærlighet for tekstilfaget og et ønske om å videreformidle verdifull kunnskap til nye generasjoner. I den stadig voksende jungelen av spinneutstyr, vever og fibre, er vi opptatt av å finne frem til brukervennlige produkter med høy kvalitet.


Utstillere – med pop-up shops rundt omkring på Løkka

lokal

Lokal Oslo
Pop-up hos Pickles i Markveien 56 g

Lôkal Oslo er et lite strikkekontor med base på Grünerløkka i Oslo, drevet av designer Camilla Dingsøyr.
Camilla ga i 2017 ut boken «Strikk fra Lokal». Fokus på gode råvarer er viktig, og det strikkes primært med ull fra norske garnprodusenter.
Stilen er casual cool med en hang til striper og broderier.

witre

Witre Design
Pop-up hos Oslo Sy- og Servicesenter

Witre Design er drevet av Ida Wirak Trettevik / @idawitre. Ida er 29 år, trebarnsmor, sykepleier, nybakt designer og bor på øvre Grünerløkka med familien. Witre Design er fortsatt relativt nytt, med første oppskrift lansert april 2018. Ønsket er å kunne skape et moderne uttrykk for strikkede plagg til hverdagsbruk og med fokus på «slow fashion».


strikkezilla

Strikkezilla Design
Pop-up hos Granit

Tina Hauglund startet med strikkedesign som Strikkezilla, nå og med Veronika Schjerverud på laget inneholder Strikkezilla Design kule strikkeverktøy, praktiske totes, strikkehefter, gode kopper, lykkestrikkepinner og masse fine ting!


norne

Norne Yarn
Pop-up hos Værbitt

Norne Yarn er luksusgarn håndfarget i Oslo. Jeg velger de lekreste garnbasene jeg får tak i og gir dem semisolide farger. Garnet farges med syrefarger i en prosess kalt kjelefarging. Jeg bruker ull fra britiske Bluefaced Leicester-sauer og søramerikansk merino, silke, kidmohair, kasjmir og jak. Navnet Norne Yarn kommer fra nornene – norrøne skjebnegudinner som bestemmer menneskers skjebne. Alle fargene mine har navn fra norrøn mytologi og historie. Jeg fokuserer på å utvikle en kolleksjon med interessante historier og et sammenhengende, men bredt fargespekter.


plystre
Plystre
Pop-up hos Spetakkel

Plystre er en strikkebedrift som holder til i Oslo og står bak «The Knitters Collection» –  en serie med strikketilbehør designet for den moderne strikkeren. Serien skal gjøre det enkelt for strikkeentusiaster å ha med seg strikkeprosjektene ut døren, og samtidig holde orden i strikkesakene.


garnsurr
Garnsurr

Pop-up hos Spetakkel

Garnsurr i Nore er et sosialt entreprenørskap hvor lokale flyktningekvinner både lærer norsk og farger vakkert garn! Vi kommer til Oslo Garnfest på Grunerløkka, og tar med oss alt fra tynne merinogarn til tykkere norsk ull av geit og sau.


happylittle
The Happy Little Dye Pod

Pop-up hos Granit

The Happy Little Dye Pot ble til av kjærlighet til farger og garn. I 2016 gjorde vi alvor av drømmen og vi gikk på med liv og lyst på kjøkkenet, og farget i vilden sky. Siden den gang har vi utviklet oss en del, men vi vil fortsette med å farge garn i småskala, med unikt resultat.Det er viktig at alle skal kunne unne seg litt farger i hverdagen. Vi har derfor mange garnbaser, alt fra rimelig ‘hverdagsull’ til mer eksklusive silkeblandinger – og kommer til å satse også videre på dette.

Målet til The Happy Little Dye Pot er å gjøre fargerikt garn tilgjengelig for alle!


Mye annet skjer også utenom garnbutikkene…

ameli

Cutting-edge broderi med Ameli Neumann – Meld deg på kurs via VIPPS

Den Københavnbasterte strikkekunstneren og motedesigneren Ameli Neumann tar med seg sine utrolige broderiskills og kommer til OGF! Ta med deg en genser du egentlig ville gitt til den lokale loppisen og gjør den til høstens kuleste!


retrolykke

Retrolykke kaffebar

Start dagen med strikkebrønsj og smaksprøver på garn! Nam nam, hva kan være bedre? Den unike, og utrolig hyggelige kafeen Retrolykke Kaffebar holder av alle plassene sine for oss fra 9-11. Og du, garnet du smaker på får du beholde!


strikketerapi


Strikketerapi

Klart våre yndlingsvloggere kommer! De loser oss nemlig gjennom en herlig kveld med strikkequiz og spas på Spetakkel på Vulkan.


yvonne


Strikkeyoga

En rolig klasse spesialdesignet for strikkere. Her får både stive skuldre, litt krokete rygg og statisk brystmusklatur kjørt seg. Du blir smidigere og lærer øvelser som du også kan gjøre hjemme. Vi sørger for at du ikke blir svett, bare varm og glad, så kan du stikke rett bort på kafe eller fest eller garnsafari etterpå. Ledet av superyogi Yvonne Hetlevik!


Gjengen bak

bilde_alleBak initiativet står en gjeng strikke- og garnentusiaster basert på Grünerløkka (damene bak Værbitt, Pickles og Lokal Oslo), som synes entusiasmen og fellesskapet som finnes på Instagram og på strikkekafeene bør få sin egen dag. Vi har latt oss inspirere av New York Yarn Crawl, og det vil bli happenings og konkurranser i butikkene og pop-up shops med garnprodusenter og designere. Vi er i startgropen av planlegginga, og har også MYE annet på blokka, så følg med og hold av dagen!

På Oslo Garnfest håper vi å forenes de etablerte garnbutikkene, de små nykommerene, bloggere, poddere, vloggere og indiedesignerne. Det må jo bare bli bra!

Idemøte hos Værbitt: Heidi, Anna, Laila, Kristin, Camilla og Camilla!

 

Reklamer